Acasa Haine Zmei Haine Zmeoaice Haine Hip Contact

Confidentialitate

Protectia datelor cu caracter personal

Consideram important sa iti protejam confidentialitatea si sa fim deschisi cu privire la modul in care utilizam datele tale personale.

Prin aceasta declaratie vrem sa te instiintam asupra tipului de informatii colectate si la modul in care folosim aceste informatii.

Acest lucru se aplica website-ului Zmeushop.ro

Zmeushop.ro proceseaza si stocheaza date cu caracter personal in UE si este capabil sa demonstreze in orice moment conformitatea cu legile Uniunii Europene cat si cu principiile stabilite in acest document.

Website-ul Zmeushop.ro functioneaza in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor ("GDPR"), (Regulament (EU) 2016/679), un act legislativ obligatoriu.

Aceasta declaratie de confidentialitate se afla in responsabilitatea Zmeushop.ro, care detine responsabilitatea generala pentru asigurarea conformitatii. Ofiterul de Protectie a Datelor (DPO) este responsabil pentru implementarea politicii noastre de confidentialitate, care este intrinsec legata de declaratia de confidentialitate. DPO asigura conformitatea de zi cu zi si este implicat in toate problemele legate de protectia datelor personale.

Zmeushop.ro determina scopurile si metodele de procesare a datelor introduse si colectate, fiind considerat controlor al datelor.

1. Principii de protectie a datelor

• Colectarea datelor personale se va face doar in scopurile specificate, explicite si legitime. Datele nu vor fi procesate catre terti intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri.
• Datele personale vor fi exacte, iar acolo unde este necesar, actualizate.
• Procesarea datelor personale se va face intr-o maniera legala, corecta si transparenta.
• Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara.
• Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care acest lucru este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor.
• Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul de portabilitate al datelor.

2. Datele personale

Date personale inseamna orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana subiect).

Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana subiect, cum ar fi nume, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, etc.

3. Colectarea datelor personale

Datele pe care le colectam pot include urmatoarele:

• Numele si datele de contact (Colectam numele si prenumele dvs., adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon si alte date de contact similare).
• Colectam date despre dispozitivul dvs. si despre modul in care dvs. si dispozitivul interactionati cu produsele noastre.
• Colectam date despre caracteristicile pe care le utilizati, articolele pe care le achizitionati si paginile web pe care le vizitati.
• Colectam date despre dispozitivul si reteaua pe care le utilizati pentru a va conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre sistemele de operare si aplicatiile software instalate pe dispozitivul dvs., inclusiv cheile de produs. De asemenea, includ adresa IP, setarile regionale si setarile de limba.

4. Scopul colectarii datelor personale

• Informarea clientilor/cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile si/sau serviciile achizitionate.
• Trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail), numai in cazul in care persoana vizata si-a exprimat in mod explicit acordul.
• Cercetare de piata, urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentului clientului/cumparatorului.

De asemenea, Zmeushop.ro poate furniza datele cu caracter personal ale cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata bunurilor si serviciilor noastre, asiguratori.

Cu scopul de a profila, monitoriza si a trimite comunicari si oferte personalizate, folosim Mailchimp.com

Aceste activitati nu au niciun efect legal sau alt efect semnificativ similar asupra utilizatorilor. Singura consecinta a folosirii aceastei profilare este pentru ca utilizatorii sa primeasca reduceri si oferte personalizate de marketing. Utilizatorul poate opta sa nu mai fie profilat sau sa mai primeasca comunicari comericiale, fara niciun efect, altul in afara de a primi aceste reduceri sau oferte personalizate de marketing.

Cu scopul de a trimite comunicari si oferte personalizate, Mailchimp.com trebuie sa stocheze urmatoarele date cu caracter personal: e-mail, nume, prenume.

Pentru a-si presta serviciile, Mailchimp.com foloseste imputerniciti terti (subcontractori) din EEA si SUA iar transferul de date cu caracter personal este facut in temeiul Scutului de Confidentialitate UE-SUA,: datele sunt retinute/stocate pe durata contractului dintre cele doua parti.

Pentru a te dezabona de la comunicarile trimise de Zmeushop.ro trimite un e-mail la adresa dezabonare@zmeushop.ro.

Informatiile cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

5. Utilizarea datelor personale

• Vom utiliza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si vom stoca datele doar atat cat este necesar pentru scopul mai sus mentionat.
• Vom pastra informatiile clientului pentru perioada in care contul sau este activ, pentru oricare din scopurile mentionate mai sus.

Accesul la datele personale este strict limitat personalului Zmeushop.ro, asociatilor care detin autorizatia necesara si nevoia clar definita pentru utilizarea datelor.

Daca utilizatorii nu doresc divulgarea datelor personale acestor companii, acestia sunt rugati sa contacteze DPO la adresa de email dpo@zmeushop.ro

6. Securitatea procesarii

Vom procesa datele in mod sigur, vom aplica si mentine masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, in mod special atunci cand procesarea presupune transmiterea datelor printr-o retea atat cat si impotriva oricarei alte forme de procesare ilegala.

Intrebari legate de securitatea datelor personale pot fi trimise catre DPO la adresa de email dpo@zmeushop.ro

7. Accesul si rectificarea sau stergerea datelor personale

Clientii au dreptul de a solicita in orice moment accesul la: rectificarea, portabilitatea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate.

Pentru pastrarea datelor personale actualizate, recomandam utilizatorilor sa ne informeze despre orice schimbare sau discrepanta.

Pentru vizualizarea sau modificarea datelor personale sau pentru a obtine informatii legate de datele personale (daca la solicitarea unui tert, am stocat sau am prelucrat oricare din datele dvs. cu caracter personal), va rugam contactati DPO la adresa de email: dpo@zmeushop.ro

Cerere semnata si datata.

8. E-mailuri de marketing

Zmeushop.ro are dreptul sa trimita clientilor e-mailuri de marketing cu consimtamantul acestora. Aceasta forma specifica de consimtamant trebuie data in mod liber, informata specific si precis.

Aceste cereri sunt indeplinite in momentul in care clientii au optat sa primeasca e-mailuri de marketing (au aprobat activ), introducandu-si si trimitandu-ne adresa de email pentru abonarea la newslettere, in caseta de pe website dedicata acestui scop.

Clientii vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere si fara costuri, asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, fara a trebui sa furnizeze justificari concrete. Clientii pot face acest lucru dand click pe linkul „Dezabonare" care apare in mesajele de e-mail pe care acestia le primesc sau pot trimite un mesaj la dezabonare@zmeushop.ro . Odata ce clientul si-a exprimat dezacordul, datele personale ale acelui client nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

*E-mailurile de marketing contin informatii pe care le consideram interesante pentru client, promotii si oferte de ultima ora legate de produsele si serviciile noastre.

9. Plangeri

Clientii au dreptul sa adreseze o plangere legata de procesarea datelor lor personale. Toate intrebarile si plangerile vor fi prelucrate de catre DPO in timp util si in concordanta cu procedurile interne.

Plangerile pot fi trimise la DPO, dpo@zmeushop.ro

In cazul improbabil in care clientii au suferit daune din cauza incalcarii drepturilor conform politicii de protectie a datelor personale si Zmeushop.ro nu a tratat plangerea in mod corespunzator, clientii au posibilitatea de a trimite o plangere autoritatii superioare (ANSPDCP).

10. Modificari ale acestei politici

Aceasta politica poate fi actualizata din cand in cand, de exemplu in urma modificarii legislatiei relevante sau schimbarii structurii corporative in cadrul Zmeushop.ro.

In cazul in care se fac modificari ale acestui material, clientii vor fi notificati pe e-mail sau prin intermediul website-ului inainte ca schimbarile sa intre in vigoare.

Incurajam clientii sa verifice aceasta pagina periodic pentru a fi informati despre ultimele noutati in ceea ce priveste practicile noastre de confidentialitate.

Prin citirea documentului ai luat la cunostinta faptul ca iti sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de te adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor, garantate de legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, si libera circulatie a acestor date.